Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.042

Facebook slicica

Katalog

Agresivnost u dječjem vrtiću

Agresivnost u dječjem vrtiću

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

78-953-6101-26-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9596

Broj strana:

106

Težina:

200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

27,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Agresivnost u dječjem vrtiću svakodnevna je pojava. To najbolje zna svaka odgojiteljica. U prilikama koje su nabijene agresivnošću često je teško sačuvati mir i pravilno reagirati. U ovoj knjizi razmatraju se različiti oblici agresivnog ponašanja djece vrtićke dobi te uzroci koji dovode do takvog ponašanja. U njoj se na zoran način opisuje, pored ostaloga, zašto su agresivnost i odnos prema agresivnosti važni za djecu te kako odgojiteljice mogu pomoći djeci i pružiti im podršku. Uz pomoć ove knjige odgojiteljice će biti u mogućnosti odgovoriti na agresivnost u dječjem vrtiću i to pedagoški kompetentno, brzo i s razumijevanjem.

Iz knjige
U dječjem vrtiću dijete stječe iskustvo s vršnjacima pa će se tu sasvim sigurno suočiti i s agresivnošću bez obzira na iskustvo koje je steklo u obitelji. Dijete agresivnost vidi kod drugih ili je pak agresivnost usmjerena prema njemu. Na tom putu dijete spoznaje, čim se počnu ponavljati doživljaji s istim tijekom, a pogotovo s istim ishodom, kad se agresivnost isplati. Jer dijete uči onako usput promatrajući druge, zatim uči oponašajući ih, a na kraju uči i preko vlastitog iskustva i brojnih situacija u kojima je povoljno djelovati agresivno da bi se postigao želejni cilj. Dijete također uči, već prema ishodu događaja, da mu je bolje sljedeći se put ponašati drugačije, jer će inače, prije negoli se snađe, izgubiti autić, mjesto na ljuljački ili simpatiju djece s kojom se igra. Ono nadalje uči da mu je drugi put bolje postupiti drugačije i stoga jer će se odgojiteljica kod takvih akcija uvijek umiješati.
Agresivnost spada u dječju svakodnevnicu, kao i pjevanje, igranje, smijanje i isprobavanje novih igračaka i to zato jer je agresivnost dio ljudskog ponašanja. Dječji vrtić treba biti utočištem koje pruža sigurnost i zaštitu, mjestom koje nadopunjuje obitelj kad je riječ o stjecanju iskustva, ali on mora pružiti i priliku za uspostavljanje kontakata s odraslima i s drugom djecom u koju se ima sve više povjerenja..
Dječji vrtić nije mjesto na kojem ne bi bilo sukoba. I normalno je da je tako. Samo se u takvoj situaciji može naučiti da su sukobi i njihovo svladavanje dio ljudskog života i da sukobi ne moraju predstavljati katastrofu, nego da je zajednički život moguć i nakon psovanja, uvreda i lizanja rana kad prođe neko vrijeme i kad u tome posreduju suosjećajni ljudi. To također znači da će se u njemu upoznati kompromis kao čarobno sredstvo. Također u njemu se stječe iskustvo da nije tako strašno ponekad popustiti i odreći se nečega, mada se na početku čini da je to ponižavajuće. Tu je i mogućnost da se na vlastitoj koži iskusi ishod sukoba: divan pobjedonosni osjećaj, osjećaj da se potvrdilo vaše mišljenje i da ste ga nametnuli imajući na umu dobre razloge za to.

  • Originalni naziv: Aggressionen im Kindergarten:...
  • Prevodilac: Vitanja Lee Janković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 1997
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x205
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Agresivnost u dječjem vrtiću svakodnevna je pojava. To najbolje zna svaka odgojiteljica. U prilikama koje su nabijene agresivnošću često je teško sačuvati mir i pravilno reagirati. U ovoj knjizi razmatraju se različiti oblici agresivnog ponašanja djece vrtićke dobi te uzroci koji dovode do takvog ponašanja. U njoj se na zoran način opisuje, pored ostaloga, zašto su agresivnost i odnos prema agresivnosti važni za djecu te kako odgojiteljice mogu pomoći djeci i pružiti im podršku. Uz pomoć ove knjige odgojiteljice će biti u mogućnosti odgovoriti na agresivnost u dječjem vrtiću i to pedagoški kompetentno, brzo i s razumijevanjem. Iz knjige U dječjem vrtiću dijete stječe iskustvo s vršnjacima pa će se tu sasvim sigurno suočiti i s agresivnošću bez obzira na iskustvo koje je steklo u obitelji. Dijete agresivnost vidi kod drugih ili je pak agresivnost usmjerena prema njemu. Na tom putu dijete spoznaje, čim se počnu ponavljati doživljaji s istim tijekom, a pogotovo s istim ishodom, kad se agresivnost isplati. Jer dijete uči onako usput promatrajući druge, zatim uči oponašajući ih, a na kraju uči i preko vlastitog iskustva i brojnih situacija u kojima je povoljno djelovati agresivno da bi se postigao želejni cilj. Dijete također uči, već prema ishodu događaja, da mu je bolje sljedeći se put ponašati drugačije, jer će inače, prije negoli se snađe, izgubiti autić, mjesto na ljuljački ili simpatiju djece s kojom se igra. Ono nadalje uči da mu je drugi put bolje postupiti drugačije i stoga jer će se odgojiteljica kod takvih akcija uvijek umiješati. Agresivnost spada u dječju svakodnevnicu, kao i pjevanje, igranje, smijanje i isprobavanje novih igračaka i to zato jer je agresivnost dio ljudskog ponašanja. Dječji vrtić treba biti utočištem koje pruža sigurnost i zaštitu, mjestom koje nadopunjuje obitelj kad je riječ o stjecanju iskustva, ali on mora pružiti i priliku za uspostavljanje kontakata s odraslima i s drugom djecom u koju se ima sve više povjerenja.. Dječji vrtić nije mjesto na kojem ne bi bilo sukoba. I normalno je da je tako. Samo se u takvoj situaciji može naučiti da su sukobi i njihovo svladavanje dio ljudskog života i da sukobi ne moraju predstavljati katastrofu, nego da je zajednički život moguć i nakon psovanja, uvreda i lizanja rana kad prođe neko vrijeme i kad u tome posreduju suosjećajni ljudi. To također znači da će se u njemu upoznati kompromis kao čarobno sredstvo. Također u njemu se stječe iskustvo da nije tako strašno ponekad popustiti i odreći se nečega, mada se na početku čini da je to ponižavajuće. Tu je i mogućnost da se na vlastitoj koži iskusi ishod sukoba: divan pobjedonosni osjećaj, osjećaj da se potvrdilo vaše mišljenje i da ste ga nametnuli imajući na umu dobre razloge za to.

Dodatne informacije

Izdavač EDUCA - nakladno društvo d.o.o.
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter