Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.128

Facebook slicica

Katalog

Afrikanac

Afrikanac

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Dušan Miklja


ISBN:

978-86-521-0558-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3106

Broj strana:

352

Težina:

453 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U romanu Afrikanac čitalac zaranja u jedan fantastičan svijet u kome su književni junaci carevi i predsjednici, princeze i vračevi, pjesnici i avanturisti, gerilci i ambasadori, svijet koji vrvi od mitomana, erotomana, srebroljubaca i medjunarodnih licemjera, među kojima ima i ličnosti koje su obilježile možda najuzbudljiviju epohu savremene afričke istorije. Uvjerljivost kojom su opisani potiče iz činjenice kojom se može pohvaliti malo koji pisac - lično ih je poznavao.

Pustolovine koje se od onih u pikarskom romanu razlikuju jedino po tome što su stvarno doživljene idealno odgovaraju živopisnom ambijentu crnog kontinenta: visoke planine, široke rijeke, prašume, jezera velika kao mora...
U Afrikancu se pokreću i značajna mitološka, antropološka, pa i filozofska pitanja o pokidanim vezama savremenog čovjeka ne samo sa svojom prošlošću, već i sa prirodom, o različitoj strukturi znanja, o lažnoj humanosti dobrotvoraca i nadmenosti osvajača i, najzad, o samom smislu razvoja čovječanstva.
Kao da ste usred Afrike, ošamutiće vas boje i mirisi - nećete biti sasvim sigurni da li o njoj čitate ili je udišete!

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U romanu Afrikanac čitalac zaranja u jedan fantastičan svijet u kome su književni junaci carevi i predsjednici, princeze i vračevi, pjesnici i avanturisti, gerilci i ambasadori, svijet koji vrvi od mitomana, erotomana, srebroljubaca i medjunarodnih licemjera, među kojima ima i ličnosti koje su obilježile možda najuzbudljiviju epohu savremene afričke istorije. Uvjerljivost kojom su opisani potiče iz činjenice kojom se može pohvaliti malo koji pisac - lično ih je poznavao. Pustolovine koje se od onih u pikarskom romanu razlikuju jedino po tome što su stvarno doživljene idealno odgovaraju živopisnom ambijentu crnog kontinenta: visoke planine, široke rijeke, prašume, jezera velika kao mora... U Afrikancu se pokreću i značajna mitološka, antropološka, pa i filozofska pitanja o pokidanim vezama savremenog čovjeka ne samo sa svojom prošlošću, već i sa prirodom, o različitoj strukturi znanja, o lažnoj humanosti dobrotvoraca i nadmenosti osvajača i, najzad, o samom smislu razvoja čovječanstva. Kao da ste usred Afrike, ošamutiće vas boje i mirisi - nećete biti sasvim sigurni da li o njoj čitate ili je udišete!

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter