Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Afganistan - Lijepa zemlja očaja

Afganistan - Lijepa zemlja očaja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-13-087-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K9454

Broj strana:

155

Težina:

280 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga se sastoji od 50 priča. U prvih nekoliko priča pisac govori o svom dolasku u borbenu bazu Salerno. U njima opisuje život u bazi, ljude koje sreće i koji su, svaki iz svojih razloga, dosli u taj dio Afganistana, mjesto na kraju svijeta.
Iako svaka od priča plijeni čitateljevu pažnju na svoj način, izdvojila bih tri koje su me se dojmile.

Prva, Jeremy Jones, govori o mladiću, specijalcu američke vojske kojeg su Talibani uhvatili na vojnom zadatku. Odveli su ga u pećinu u kojoj su ga danima vješto i uvježbano mučili, polako, bez žurbe. I kao da sve to nije bilo dovoljno, oguliše mu kožu, i dalje živom...U ime Allaha.

Druga priča je Djevojka ili djevojčica?. Kad pokušavam samo zamisliti situacije opisane u knjizi, u startu me već tada paralizira strah. Takva je priča o djevojci ili djevojčici koju su američki vojnici dovezli u bazu, jedva živu, pretučenu. Nakon sedam dana je uspjela reći svoje ime, te su obavijestili njenu porodicu. Ne znam da li je mučnije njeno priznanje šta joj se zaista dogodilo tog stravičnog dana ili saznanje pod kakvim terorom žive žene u ovoj krajnje tradicionalnoj muslimanskoj zemlji.

  • Originalni naziv: Knjiga Prva
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga se sastoji od 50 priča. U prvih nekoliko priča pisac govori o svom dolasku u borbenu bazu Salerno. U njima opisuje život u bazi, ljude koje sreće i koji su, svaki iz svojih razloga, dosli u taj dio Afganistana, mjesto na kraju svijeta. Iako svaka od priča plijeni čitateljevu pažnju na svoj način, izdvojila bih tri koje su me se dojmile. Prva, Jeremy Jones, govori o mladiću, specijalcu američke vojske kojeg su Talibani uhvatili na vojnom zadatku. Odveli su ga u pećinu u kojoj su ga danima vješto i uvježbano mučili, polako, bez žurbe. I kao da sve to nije bilo dovoljno, oguliše mu kožu, i dalje živom...U ime Allaha. Druga priča je Djevojka ili djevojčica?. Kad pokušavam samo zamisliti situacije opisane u knjizi, u startu me već tada paralizira strah. Takva je priča o djevojci ili djevojčici koju su američki vojnici dovezli u bazu, jedva živu, pretučenu. Nakon sedam dana je uspjela reći svoje ime, te su obavijestili njenu porodicu. Ne znam da li je mučnije njeno priznanje šta joj se zaista dogodilo tog stravičnog dana ili saznanje pod kakvim terorom žive žene u ovoj krajnje tradicionalnoj muslimanskoj zemlji.

Dodatne informacije

Izdavač PrintCom
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter