Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Adamovo zaveštanje

Adamovo zaveštanje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-1025-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V4491

Broj strana:

385

Težina:

494 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,60 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Uži izbor za Njemačku književnu nagradu 2011. godine.

Berlin, 2004. Edvard Koen, vlasnik poznatog modnog butika, još od djetinjstva sluša bezbrojne priče koliko liči na djedinog brata Adama, koga nikada nije sreo i koji je uvijek bio crna ovca u porodici. U času kada se Edvardov život u Berlinu raspada u hiljadu djelića, on dolazi do Adamovog zavještanja: gomile ispisane hartije adresirane na izvesnu Anu Guzlovski.

Berlin, 1938. Adam Koen je sanjar. Međutim, odrasta u Nemačkoj tridesetih godina, što baš i nisu najbolja vremena za sanjare. Kada je osamnaestogodišnji Adam sreo Anu, odjednom shvata oko čega se vrte svi njegovi snovi. I dok Koenova porodica planira bjekstvo u Englesku, u noći 9. novembra 1938, Ana nestaje bez traga. Kako da je Adam pronađe?

Šezdeset godina kasnije, Edvard opčinjeno čita stranicu po stranicu i saznaje šta je sve Adam bio spreman da uradi kako bi pronašao Anu...

Začinjeno odvažnim humorom Astrid Rozenfeld priča dirljivu epopeju o sudbini i snažnim emocijama, i o tome kako prošlost prožima sadašnjost.

  • Originalni naziv: Adams Erbe
  • Prevodilac: Nikola Jordanov
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Uži izbor za Njemačku književnu nagradu 2011. godine. Berlin, 2004. Edvard Koen, vlasnik poznatog modnog butika, još od djetinjstva sluša bezbrojne priče koliko liči na djedinog brata Adama, koga nikada nije sreo i koji je uvijek bio crna ovca u porodici. U času kada se Edvardov život u Berlinu raspada u hiljadu djelića, on dolazi do Adamovog zavještanja: gomile ispisane hartije adresirane na izvesnu Anu Guzlovski. Berlin, 1938. Adam Koen je sanjar. Međutim, odrasta u Nemačkoj tridesetih godina, što baš i nisu najbolja vremena za sanjare. Kada je osamnaestogodišnji Adam sreo Anu, odjednom shvata oko čega se vrte svi njegovi snovi. I dok Koenova porodica planira bjekstvo u Englesku, u noći 9. novembra 1938, Ana nestaje bez traga. Kako da je Adam pronađe? Šezdeset godina kasnije, Edvard opčinjeno čita stranicu po stranicu i saznaje šta je sve Adam bio spreman da uradi kako bi pronašao Anu... Začinjeno odvažnim humorom Astrid Rozenfeld priča dirljivu epopeju o sudbini i snažnim emocijama, i o tome kako prošlost prožima sadašnjost.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter