Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog

Eva

Eva

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Marek Halter


ISBN:

978-86-10-02171-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M8146

Broj strana:

272

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Očekuju da rađam nove ljude satkane od dobrote i savršenstva. A da li je to uopšte moguće? Zar krv onih koje je voda odnela ne teče u nama? Pitanja, pitanja, pitanja... Pitanja koja ostaju u meni, kao i toliki ožiljci koje ni svi potopi ne mogu izbrisati.

Kako ispričati priču o Evi, prvoj ženi? Prvoj koja je okusila plod s Drveta znanja. Prvoj koja se pobunila. I, konačno, prvoj koja je spoznala ljubav, ljubomoru i očajanje.

Najava Potopa izaziva užas među ljudima. Žele da shvate. Kakav je to prvobitni greh za koji oni plaćaju kaznu? Šta se zapravo desilo u Edenskom vrtu? Napustivši grad Enoh, odlaze da ispitaju svoje prve pretke, Adama i Evu.
Sa Evom, Marek Halter se posvećuje najzagonetnijoj i najozloglašenijoj ženi iz Biblije. Eva, mit bez premca u istoriji čovečanstva, zatvara romaneskni ciklus kojim Halter već više od petnaest godina istražuje život junakinja tri monoteističke religije.

  • Originalni naziv: Eve
  • Prevodilac: Ivana Šugić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Očekuju da rađam nove ljude satkane od dobrote i savršenstva. A da li je to uopšte moguće? Zar krv onih koje je voda odnela ne teče u nama? Pitanja, pitanja, pitanja... Pitanja koja ostaju u meni, kao i toliki ožiljci koje ni svi potopi ne mogu izbrisati. Kako ispričati priču o Evi, prvoj ženi? Prvoj koja je okusila plod s Drveta znanja. Prvoj koja se pobunila. I, konačno, prvoj koja je spoznala ljubav, ljubomoru i očajanje. Najava Potopa izaziva užas među ljudima. Žele da shvate. Kakav je to prvobitni greh za koji oni plaćaju kaznu? Šta se zapravo desilo u Edenskom vrtu? Napustivši grad Enoh, odlaze da ispitaju svoje prve pretke, Adama i Evu. Sa Evom, Marek Halter se posvećuje najzagonetnijoj i najozloglašenijoj ženi iz Biblije. Eva, mit bez premca u istoriji čovečanstva, zatvara romaneskni ciklus kojim Halter već više od petnaest godina istražuje život junakinja tri monoteističke religije.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter